بخش مسکن و ساختمان یکی از مناسب‌‌ترین «مکان‌‌های فرود سرمایه خارجی» در قالب «توافق اقتصادی در مسیر دسترسی به توافق سیاسی ایران و غرب» است.
درحالی.که کارنامه قابل قبول سرمایه‌گذاری خارجی در مسکن طی دهه ۵۰ نیز راه را برای «ورود سرمایه» هموار کرده است.
ساخت بخشی از شهرک غرب، کل شهرک اکباتان، شهرک آپادانا و همچنین شهرک‌‌هایی که در دهه ۵۰ در شرق «شهر تهران» (تهرانپارس امروز) شکل گرفته است، به حضور و مشارکت  سرمایه‌گذاران خارجی از آمریکا و اروپا در آن سال‌ها برمی‌‌گردد.
ورود سرمایه‌گذاران خارجی به شهرهای ایران در آن دوره باعث ورود «تکنولوژی‌‌های مختلف صنعت ساختمان و همچنین تجهیزات و ماشین‌‌آلات ساختمانی» و همچنین شکل‌‌گیری کارخانه‌‌های تولید مصالح ساختمانی و به نوعی موجد توسعه بخش شد.
ورود سرمایه‌گذار خارجی به بخش مسکن و ساختمان ایران در این مقطع، برای این بازار ۶ مزیت به همراه دارد. آن دسته از شرکت‌های ساختمانی خارجی با کارنامه موفق تولید مسکن و ساختمان می‌توانند «سریع‌‌سازی مسکن، ساخت در تیراژ چند ده‌هزار واحدی، صنعتی‌‌سازی ساختمان، احداث ساختمان‌‌های سازگار با ناترازی انرژی (کم‌‌مصرف)، شهرک‌‌سازی و همچنین مدل‌‌های به‌روز تامین مالی» را وارد این بخش از اقتصاد ایران کنند.
پیش‌تر در طرح مسکن‌‌مهر، تعدادی شرکت‌‌ خارجی نه در قالب سرمایه‌گذار که در قالب پیمانکار ساختمانی، به این عرصه وارد شدند؛ هر چند مدل «سرمایه‌گذاری» می‌توانست آورده‌‌هایی به مراتب بیشتر از «سریع‌‌سازی مسکن‌‌مهر» برای بخش به همراه داشته باشد اما همان مدل پیمانکاری خارجی مسکن‌‌مهر با فاصله زیاد، موفق‌‌تر از عمده پروژه‌‌ها بود.