محمد آیینی روز پنجشنبه در نشست ستاد بازآفرینی شهری استان همدان اظهار کرد: محدوده بازآفرینی شهرهای کشور نزدیک به ۱۷۰ هزار هکتار است که بیش از پنج هزار هکتار آن در شهرهای استان همدان قرار دارد.
وی افزود: در برنامه هفتم توسعه برنامههای تشویقی برای احیای بافت تاریخی و فرسوده تعریف شده است و تسهیلات قابل توجهی در این زمینه به متقاضیان واگذار میشود.
آیینی همچنین اظهار کرد: شهرداریهای استان همدان در محدودههای بازآفرینی شهری ۵۰ درصد تخفیف پروانه ساخت ارائه میدهند و از آنها درخواست داریم جهت ایجاد فرصت مردمی، تخفیفات صدور پروانه ساخت را به ۱۰۰ درصد افزایش دهند.
وی با اشاره به اینکه ۱۸۵ میلیون تومان تسهیلات بانکی با سود صفر درصد به متقاضیان نوسازی در بافت فرسوده واگذار میشود،ادامه داد: انبوه سازان توجه داشته باشند در بافت فرسوده مالیات یک میلیون تومان و بیمه ۱۵ درصد است و از همه امتیازات تشویقی بهرهمند خواهند شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: از استانداران میخواهیم هر ابتکاری که از سوی شهرداران که موجب تقویت جریان نوسازی مسکن در بافت فرسوده و ناکارآمد شهری میشود را به ما معرفی کنند.
وی با اشاره به اینکه برای توانمندسازی بافت فرسوده بستههای ویژه تعریف شود و محدوده بافت فرسوده باید سالانه چهار درصد کاهش یابد،افزود: نوسازی مسکن با مشوقهای غیر ریالی و غیر تسهیلاتی در حال اجرا است.
آیینی تصریح کرد: حدود ۶۴۰ شهر کشور بستههای تشویقی ۱۹ بندی را اجرا می کنند و ۳۰۹ شهر نیز بسته بومی خود را تعریف کرده و در حال اجرای آن است.
مشوق های ۱۹ گانه دولت برای نوسازی بافت فرسوده و ناکارآمد
وی با اشاره به ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی در محدوده بازآفرینی شهری همدان افزود: استان همدان به عنوان ۱۰ استان برتر کشور در حوزه بازآفرینی شهری مطرح است.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: برنامه هفتم توسعه بستر بسیار خوبی برای حضور بخش خصوصی در این محدودهها تعریف کرده است و اجرای برنامههای اقتصادی-فرهنگی همچون ساخت سالنهای سینما، کتابخانه و خانههای بوم گردی در محدوده های بازآفرینی را حمایت میکند.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی با احداث این واحدها تا ۱۰ سال از پرداخت مالیات معاف خواهند شد، افزود: استاندار همدان حوزه بازآفرینی شهری را خوب میشناسد و نشان میدهد پیگیر موضوع بازآفرینی شهری است.
آیینی تصریح کرد: وزیر راه و شهرسازی شناخت خوبی از محدودههای بازآفرینی شهری همدان دارد و پیگیر رفع مشکلات این محلات است.
وی ادامه داد: محدودههای بافت فرسوده و ناکارآمد شهری قسمتی همچون سایر نقاط شهر است و تنها به دلیل نبود توجه برنامهریزان شهری، از غافله پیشرفت و توسعه شهری جا مانده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در ستاد ملی بازآفرینی شهری بستههای ۱۹ بندی تشویقی تعریف شده است وباید تلاش کنیم با اجرای آن مخاطرات حوادث طبیعی را در این نقاط کاهش دهیم.
وی تاکید کرد: دولت همه فضاها را برای بازسازی و نوسازی بافت فرسوده باز کرده است و همین بندهای تشویقی ۱۹ گانه بهترین تشویق برای احیاء بافت فرسوده است.
آیینی اظهار کرد: ارزشهای معماری، شهرسازی و تاریخی ما بسیار مهم است اما اگر جان انسانها را به خطر بیاندازد مجبور به نوسازی و مقاوم سازی آن هستیم.
وی با اشاره به اینکه برای محلاتی همچون حصار امام خمینی(ره) و منوچهری همدان باید بستههای تشویقی ویژه نوسازی و بازسازی تعریف شود، گفت: به عنوان مثال در محله هادی آباد قزوین بسته تشویقی ویژه تعریف کردیم که همین موضوع موجب استقبال متقاضیان و افزایش ۱۰ درصدی ساخت و سازها شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: بافت تاریخی به عنوان ارزشمندترین مناطق، حالا در شهرهای کشور متروکه شده است و محلاتی همچون جولان همدان به سمت ویرانگی حرکت میکند که باید با تدبیر جلوی آنرا گرفت.
وی ادامه داد: نباید با ایجاد شهرکهای جدید در حاشیه شهرها مردم را آواره کنیم و باید از فضای مرکزی شهرها برای سکونت شهروندان استفاده شود.
استان همدان پنج هزار و ۵۱۸ هکتار محدوده بازآفرینی شهری دارد و بر اساس مصوبه کمیسیون ماده پنج، مصوبه محدوده بازآفرینی همه ۳۲ شهر استان همدان صادر شده است و مردم این ۳۲ شهر میتوانند از تسهیلات ارائه شده در این طرح برای نوسازی بافت فرسوده استفاده کنند.
بر اساس آخرین سرشماری نفوس مسکن در سال ۱۳۹۵، بیش از ۷۰ هزار واحد مسکونی ناپایدار در سطح استان همدان شناسایی شده است که نزدیک به ۴۰ هزار واحد مسکونی آن در شهر همدان است.