«علیرضا خرمی» فعال کارگری گفت: سرپناه برای کارگران دیگر یک رویاست و از واقعیت فاصله بسیار دارد؛ کارگری را فرض کنید که ۱۲ میلیون، ۱۵ میلیون یا حتی ۲۰ میلیون تومان حقوق ماهانه دارد و پدر دو فرزند است، چنین کارگری چطور میتواند خانه کرایه کند و اجاره خانه بپردازد.
علیرضا خرمی گفت: برق را ۳۸ درصد گران میکنند، لبنیات را حدود ۳۰ درصد، مسکن بیش از ۴۰ درصد گران میشود؛ ولی دستمزد ۲۷ و ۲۳ درصد افزایش مییابد و با وجود امضا نکردن نمایندگان کارگری تا پایان سال فریز میشود و ریالی افزایش نمییابد.
تورم مسکن در آبان ماه، بیشتر از تورم عمومی اعلان شده است؛ در واقع مسکن و هزینههای آن با شتاب بیشتری نسبت به سایر کالاها و خدمات گران شده است. تورم ماهانه مسکن در آبانماه ۳.۱ درصد ثبت شده، تورم نقطه به نقطه مسکن در آبان ماه به ۳۹.۶ درصد رسیده به این معنا که در آبان ۱۴۰۳، مسکن ۳۹.۶ درصد نسبت به زمان مشابه سال قبل گران شده است؛ در نهایت تورم سالانه مسکن نیز در آبانماه ۴۱.۷ درصد ثبت شده است.
تورم بالای ۴۱ درصدی مسکن در یک سال گذشته، در حالیکه حداقل دستمزد امسال فقط ۲۷ درصد و مزد سایر سطوح ۲۳ درصد به اضافه عدد ثابت افزایش یافته، مشکل بیسرپناهی کارگران را تشدید کرده است؛ «علیرضا خرمی» فعال کارگری در این رابطه میگوید: سرپناه برای کارگران دیگر یک رویاست و از واقعیت فاصله بسیار دارد؛ کارگری را فرض کنید که ۱۲ میلیون، ۱۵ میلیون یا حتی ۲۰ میلیون تومان حقوق ماهانه دارد و پدر دو فرزند است، چنین کارگری چطور میتواند خانه کرایه کند و اجاره خانه بپردازد.
به گفته وی، نرخ اجاره خانه در تهران و کلانشهرهایی مانند مشهد و اصفهان، به اندازه دستمزد کارگران یا حتی از آن بیشتر است که اگر پول رهن و ودیعه مسکن را به آن بیافزاییم، اجازه خانه از مزد و مزایای سالانه کارگران فراتر میرود.