علیرضا سرحدی کارشناس بازار مسکن گفت: امسال نیز با رکود تورمی در بازار مسکن مواجه خواهیم بود و اگر تغییری در سیاستهای اقتصادی ایجاد نشود، شرایط در اواخر بهار و اوایل تابستان بدتر خواهد شد.
بازار قفل شده است؛ نه خریدار قدرت خرید دارد و نه فروشنده حاضر به کاهش قیمت است.
اگر دولت بتواند تورم را کنترل و درآمد مردم را افزایش دهد، بازار مسکن نیز به سمت رونق حرکت خواهد کرد. در غیر این صورت، رکود تورمی ادامه پیدا میکند.
اگر تولید افزایش و عرضه بیشتر شود قیمتها پایین میآید. تا زمانی که درآمد افزایش نیافته، امکان پرداخت اقساط وجود ندارد.
اگر وام بالا باشد، قسط سنگین خواهد بود و اگر وام پایین باشد، کارایی ندارد. مجلس و دولت وعده پرداخت وام میدهند، اما دولت حتی در پرداختهای روزمره خود هم مشکل دارد، چه برسد به پرداخت تسهیلات مسکن. اگر دولت نرخ اجاره را محدود کند، موجر به تنظیم قرارداد غیررسمی روی میآورد تا اجاره بیشتری بگیرد و باعث بروز مشکلات حقوقی و قضائی شود.
وی افزود: در شرایطی که مستأجر با افزایش ۳۵ تا ۴۰ درصدی هزینهها مواجه است و حقوقش تنها ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش پیدا میکند، مجبور است به خانهای کوچکتر یا ارزانتر نقل مکان کند. همین موضوع باعث مهاجرت از مناطق برخوردار به مناطق کمتر برخوردار یا حاشیهای شده است، مجلس و دولت وعده پرداخت وام میدهند، اما دولت حتی در پرداختهای روزمره خود هم مشکل دارد، چه برسد به پرداخت تسهیلات مسکن.