سرمایه‌گریزه‌ها و مدیران ناپایدار، دو عامل اصلی توسعه شهری

شماره خبر : 18230

تاریخ خبر : ۷ ساعت قبل

زمان مطالعه : 2 دقیقه

بازدید : 1864

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

در شرایطی که شهرها برای اجرای پروژه‌های عمرانی با استفاده از منابع مالی، فرار سرمایه‌ها به بازارهای غیرمولد و ناپایدار، دو مانع اصلی در مسیر توسعه زیرساخت‌های شهری به‌شمار می‌روند. حال، مقامات ارشد کشور بر لزوم مشارکت فعال بخش خصوصی و مردم برای عبور از این بحران را اصرار دارند.

این اولین بار است که معاونان عمرانی استانداری‌ها و شهرداران کلانشهرها که در وزارتخانه‌های کشور جمع می‌شوند، اسکندر مومنی، وزیر کشور با اشاره به پروژه‌های مالی مهم شهری، دو چالش اصلی را مطرح کرد: مدیریت نقدینگی در بازارهای غیرمولد و مدیریت در شهرداری‌ها.

او با بیان اینکه سرمایه‌ها به‌جای ورود به چرخه تولید، جذب بازارهایی چون طلا، ارز و سکه می‌شوند، گفت: یکی از ریشه‌های اصلی این روند، تورم بالا و کاهش ارزش پول ملی است. مومنی همچنین تغییر مکرر مدیریتی در شهرداری‌ها را عاملی در توقف پروژه‌ها و افزایش طرح‌های نیمه‌تمام دانست.

در همین راستا، سیدمحمدمهدی احمدی، بانک شهر، از دو مسیر خدمات مالی شهرداری‌ها گفت: یکی از مسیرها، استفاده از ظرفیت‌های شهرداری و پیمانکاران در ارائه ضمانت‌نامه به بانک، و مسیر دوم، بهره‌گیری از ابزارهای نوینی چون «برات‌کارت» برای پرداخت‌ها و کاهش هزینه‌های مالی است.

محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس نیز با اشاره به وجود بیش از ۷۰ هزار پروژه نیمه‌تمام در کشور، نقش بخش خصوصی را در تکمیل این پروژه‌های حیاتی دانست. از دولت خواست تا با اختیارات و ایجاد شرایط جذاب برای سرمایه‌گذاری، سهم آن‌ها در توسعه شهری افزایش می‌دهد.

علیرضا زاکانی، شهردار تهران همچنین مشارکت مستقیم مردم را در سرمایه‌گذاری‌های شهری را پروژه‌های کلیدی معرفی کرد و افزود: باید با ارائه مشوق‌هایی در غالب سهم‌بری از سود، مردم را در سرمایه‌گذاری‌های شهری ترغیب کرد.

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تازه های آکوتاک
داغ ترین مطالب