«فرزانه صادق» امروز (سهشنبه) در حاشیه بازدید از نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشین آلات در محل مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ضمن تسلیت مجدد به خانوادههای آسیب دیدگان و جانباختگان حادثه معدن طبس افزود: بلافاصله پس از این حادثه ضمن اعلام همدردی از سوی دولت، با دستور رئیس جمهور مقرر شد با توجه به ظرفیتهای قانونی تامین مسکن برای خانوادههای جانباختگان در اولویت باشد.
وی بیان داشت: ما نیز سعی کردیم در کوتاهترین زمان نسبت به بررسی چگونگی رفع مشکل مسکن خانوادهها در استانهایشان اقدام کنیم.
صادق ادامه داد: بر این اساس و طبق بررسیهای انجام شده مشخص شد ۳۲ خانواده از حادثه دیدگان در خراسان رضوی، ۱۶ خانواده در خراسان جنوبی، چهار خانواده در استان گلستان و یک خانواده در سیستان و بلوچستان فاقد مسکن بوده یا مسکن درخور شان ندارند.
وی اضافه کرد: در این راستا تلاش کردیم تا تامین مسکن را برای این خانوادهها با پیگیریها و حمایتهای دولت به ثمر برسانیم و طی ۲ تا سه روز آینده این مسکن تحویل خانوادهها خواهد شد.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: بازپرداخت تسهیلات در نظر گرفته شده به این منظور با تقسیط و تنفس ۲ ساله خواهد بود و به عبارتی پرداختیها از سال سوم تحویل مسکن وفق ظرفیتهای قانونی موجود انجام خواهد شد تا بدین ترتیب مشکل مسکن این خانوادهها حل شود.
در حادثه تصاعد گاز متان در معدن زغال سنگ معدنجوی طبس که شامگاه ۳۱ شهریورماه رخ داد، ۵۳ نفر از کارگران جان خود را از دست دادند.
نوسازی ناوگان حمل و نقل با استفاده از توان بخش خصوصی
وزیر راه و شهرسازی در ادامه خاطرنشان کرد: صنعت و شبکه حمل و نقل در همه کشورها نشان دهنده توسعه یافتگی آن کشور است که یکی از مهمترین موضوعات آن نحوه نگهداشت این سرمایه است.
وی اظهار داشت: در ایران ۹۰ درصد حمل و نقل بار و مسافر از طریق جادهها انجام میشود؛ بر این اساس برگزاری چنین همایشهایی و تشکیل کارگروههای تخصصی میتواند در ارتقای کیفیت و کمیت جادههای موجود در کشور بسیار تاثیرگذار باشد.
صادق ادامه داد: به طور قطع با برگزاری چنین همایشهایی، ظرفیتهایی که در داخل صنعت مهندسی و دانش بنیانی کشور شکل گرفته و نخبگان حاضر، به همافزایی در این زمینه هرچه بیشتر کمک خواهد کرد و میتوان این همافزایی را بین وزارتخانههای نفت، صمت و حتی شرکتهای زیر مجموعه وزارت راه شکل داد.
صادق معتقد است: با گواهینامههای استانداردی که اعطا میشود، همچنین جذب حداکثری نخبگان میتوان ارتقایء کیفی جادههای کشور را در صنعت حمل و نقل شاهد باشیم.
وی در پاسخ به ایرنا در خصوص فرسودگی ناوگان حمل و نقل کشور، گفت: علاوه بر فرسودگی ناوگان حمل و نقلی، فرسودگی در شریانهای حمل و نقل و کریدورهای کشور وجود دارد که میتواند تاثیر سوء در درآمدهای پایدار ملی و ترانزیتی داشته باشد.
این عضو کابینه دولت چهاردهم تاکید کرد: در این راستا باید به سمت سیاستهای کلان که منجر به اقدام میشود، برویم.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: به طور قطع تجهیز و نوسازی ناوگان نیز در اولویت کار است و در جلساتی که با حضور وزرای صمت و نفت برگزار خواهیم کرد، موضوع نوسازی ناوگان را با استفاده حداکثری از توان بخش خصوصی در اولویت قرار خواهیم داد.